Divecentrum s.r.o.

Divecentrum s.r.o.
Animace
Animace1
Animace2
Animace3

Bali 2017/18

Bali – resort Relax Bali – Kubu
29. 12. 2017 – 09. 01. 2018

 

 

O Bali

Bali – právem nazývaném též „Ostrov bohů" - je součástí pět tisíc kilometrů dlouhého řetězce indonéského souostroví tvořeného více než sedmnácti tisíci ostrovy. Ostrov Bali leží 8° jižně od rovníku v souostroví Malé Sundy mezi ostrovy Jáva a Lombok.
Od východu k západu je ostrov asi 153 km široký, od severu k jihu je to asi 112 km. Rozloha činí 5632 km². Nejvyšším bodem je aktivní vulkán Mount Agung (3142 m.n.m.), který naposledy soptil v březnu 1963. Hory pokrývají střed ostrova a táhnou se na východní stranu. Pobřeží Bali nabízí 400 km překrásných pláží omývaných vodami Indického oceánu. Hlavním městem Bali je půlmilionový Denpasar ležící v jižní části ostrova. Časový posun oproti ČR je + 6 hodin.
 


 





 

A.   Pobyt
S oblečením to určitě nemusíte přehánět, protože většinu dne budete trávit v plavkách, kraťasech a tričku. Většina návštěvníků si tu navíc další trička, košile, sarongy a další drobnosti během pobytu dokoupí. Teplota vzduchu je stabilně okolo 30 ºC a ani v noci neklesá pod 26 ºC. Voda před resortem má 26 - 29 ºC. O teplejším oblečení a nějaké trekingové obuvi můžete začít uvažovat, pokud plánujete výlet na místní sopky Batur nebo Agung. Ty díky své nadmořské výšce vyžadují již dobré boty a větrovku s mikinou, protože v ranních hodinách tam teplota klesá na 4ºC. Když se k tomu přidá i silný vítr, tak to tropické podnebí vůbec nepřipomíná. Bungalovy jsou vybaveny zásuvkami stejného typu, jako se používají u nás. Proto není třeba vozit redukce, ale všechny spotřebiče tu bez problémů fungují. V případě potíží s nadváhou v letadle se nemusíte bát nechat doma mýdla, opalovací krémy a šampony. Vše to můžete nakoupit v místních obchůdcích za příznivé ceny. Doporučujeme vzít repelenty proti hmyzu. Vožení jídla je zcela zbytečné. Místní ceny za jídlo se pohybují mezi 2 – 10 EURO. Jídelníček je velmi pestrý s množstvím ryb a mořských potvor, kuřecím a vepřovým masem, dostatkem zeleniny a čerstvého ovoce. Pokud si chcete brát něco s sebou, tak snad jen “lovečák“ a slivovici, jinak je to zbytečné. JV uvedených cenách ubytování jsou zahrnuté snídaně dle výběru z jídelního lístku jinak lze od cca 8.00 - 21.00 objednat pokrmy z poměrně bohatého jídelního lístku přímo v resortu.
 

B. Potápění
Je možné přímo před základnou – korálová zahrada se spoustou života. Potápění u našeho resortu patří mezi ty nejpěknější a výhodou je, že můžete jít na ponor v podstatě kdykoliv během dne i noci. Dále se budeme potápět ve 4 km vzdálené vesničce Tulamben, která je známá hned několika krásnými potápěčskými lokalitami s bohatým podmořským životem. Jsou zde ponory na 40 m stěně, na útesech Batu Kelebit a samostatnou kapitolou je potápění na vraku americké zásobovací lodě Liberty /délka 120 m, poloha v hloubce 4 – 30 m/, ke které se dostanete přímo ze břehu. Po celou dobu jsme k dispozici jako doprovod na břehu i pod vodou. V nabídce jsou i speciální ponory – ponory se žraloky, ponory s obřími mantami a v letní a podzimní sezoně také s měsíčníky. Pro potápění z lodě v oblastech, kde jsou proudy, je nezbytná signalizační, nebo dekompresní bójka a vhodný je i naviják. Doporučujeme si vzít dlouhý neoprenový oblek alespoň 3mm silný (5 mm a 7 mm je v pohodě taky). Teplota vody na severu ostrova bude okolo 28 ºC, ale doba ponorů bývá delší a tak tepla není nikdy dost. Jih ostrov omývají proudy, kde teplota klesá až na 17 - 21 ºC. Lahve jsou opatřeny jedním ventilem, takže doporučujeme mít na automatice záložní octopus. Pokud máte DIN.





C. Výlety
Možnost výletů – celodenní, nebo jen několika hodinové výlety na sopky, k místním hinduistickým chrámům, vodopádům, místní tržiště, císařský vodní palác, je toho poměrně hodně.










 
Předběžný itinerář cesty
 
1.           den - přílet na Bali, přesun busem do resortu Relax
2.           den - dva ponory na korálových útesech před resortem
3.           den – volný den – možnost výletů, masáží
4.          den - dva ponory v Tulambenu – vrak Liberty a Sunrice
5.           den - dva ponory v Tulambenu – z jukungu - Batu Kelebit
6.           den – volný den – možnost výletů, masáží
7.           den - dva ponory v Kubu – z jukungu -  Batu Ringit
8.           den – volný den – možnost výletů, masáží
9.           den - dva ponory u ostrova Nusa Penida – Mantapoint + Crystal bay
10.         den - dva ponory Tulamben – dle volby
11.         den - volný den – možnost výletů, masáží
12.         den - volný den, transfer na letiště


                 
Itinerář je pouze předběžný, podrobněji bude řešen přímo na Bali dle počasí a Vašich požadavků!


Cena: Pro potápěče  bungalov Standart  824,- € a pro nepotápějící se 491,- € , bungalov De luxe 1033,€ a pro nepotápějící se 711€

Cena za zájezd zahrnuje:

Ubytování ve dvoulůžkových klimatizovaných bungalovech, hliníková láhev 12l/200bar, zátěže, zkušeného průvodce pod vodou a služby českého delegáta, snídani

Cena za zájezd nezahrnuje:  
Letenku, , výlety po ostrově – volitelné, pojištění.         

                         
        
Přejeme Vám příjemný relax!
 
Hradec Králové 2, 500 02
Nerudova 956
Provozní doba:
pondělí - pátek: 9.00 - 12:00 a 13.00 - 17.30
sobota: 9.00 - 12.00
Plnění lahví:
Možnost i mimo provozní dobu - 777 063 800

Bazén (PARDUBICE) - výcvik a zkoušení výstroje
pátek od 19:00 do 20:00